marți, 11 februarie 2014

Trucuri sigure pentru orice dieta

sportÎnainte de a începe o dietă, fie că apelăm la un nutruționist, fie că apelăm la un antrenor de fitness, trebuie să ne asiguram că asta ne dorim cu adevărat. Trebuie să ne punem de acord cu creierul căci altfel ne va trăda la prima prăjitură întâlnită în cale.

Este nevoie de o motivație puternică atunci când porniți într-o cură de slăbire. Nu este recomandat să începeți o dietă atunci când sunteți cu moralul la pământ sau treceți printr-o perioadă grea, vi se va părea un calvar și nu o veți duce la capăt.

     Un pas important este alegerea dietei. Nu orice dietă care este bună pentru unul este bună pentru toți. Trebuie să vă alegeți dieta în funcție de alimentele care vă plac, de stilul de viață și mai ales nu trebuie să o simțiți ca pe o povară. Dacă sunteți o persoană mereu pe fugă, nu adoptați o dietă care vă pune sa cântăriți alimentele înainte sau să aveți ore fixe de masă; din start este o luptă pierdută. Dacă știți că nu vă plac fructele, nu încercați să faceți cure de detoxifiere cu acestea. Nu veți reusi decât să vă dezechilibrați psihicul.
Începeți dieta care vă reprezintă cel mai bine și mâncați tot ce vă este poftă, dar în cantități mai mici. Evitați să mâncați cu câteva ore înainte de culcare. Orice s-ar spune, nu sariți peste micul dejun, aceasta trebuie sa fie cea mai consistentă masă a zilei (si va spun asta din propria-mi experienta, pentru ca ani de zile am zis pas micului-dejun si am ajuns sa ma mandresc cu o forma perseverenta de gastrita). Nu combinați la o masă mai multe feluri de mâncare (de exemplu proteine cu amidon sau carbohidrați) si schimbați pâinea albă cu pâinea prăjită. Veți mânca involuntar mai puțină (exista la Mega Image o paine feliata si deja uscata, va recomand! Este delicioasa si va ajunge cu saptamanile, iar in timp, tot din propria-mi experienta, va spun ca va dezobisnuiti). Dacă vă place cafeaua cu zahăr, nu încercați să o indulciți cu miere sau zaharină decât dacă o suportati, altfel vă veți strica ziua și nu merită pentru 2 lingurițe de zahar. Evitați mai bine sucurile și alcoolul, puteți bea un ceai neîndulcit, puțin acrișor, între mese sau în pauza de tigară de la muncă. Apa nu o beți niciodată în timpul mesei sau imediat după masă, alegeți să o beți înainte astfel vă va ajuta digestia ( de ani de zile eu beau o cana mare de apa dimineata pe stomacul gol, de curand am aflat ca este recomandat pentru intarirea imunitatii). Dacă sunteți o împătimită a dulciurilor, alegeți să manancați prăjitura înainte de masa- astfel ea vă va da energie- acest sfat l-am cules de la antrenoarea de fitness, Florentina Opris.
     O dietă niciodată nu va da roadele așteptate dacă nu va fi însoțită de sport. Dacă nu sunteți obișnuite cu exercițiul fizic, nu trebuie să vă forțați. Începeți cu câteva minute și continuați să măriți timpul alocat sportului până la nivelul la care doriți, atât cât să nu devină o corvoadă. Veți vedea că ulterior veți fi dependentă de mișcare și mult mai activă. Contrar spuselor, după o oră de mișcare, timp în care creierul se oxigenează mai bine, nu vă veți simți obosită, ci veți avea mai multă energie. De aceea nu este recomandat să faceți sport înainte să vă culcați. Pentru a avea un somn liniștitor faceți exerciții de meditație sau de relaxare. Tot de la draga de Florentina Opris am invatat ca dacă vreti să slăbiți faceți mișcare înainte de micul dejun pentru că atunci organismul, având nevoie de energie, va apela la țesutul adipos. Totodată, făcând mișcare dimineața, activați metabolismul și organismul va consuma mult mai multe calorii peste zi. Dacă vreți să vă întăriți musculatura, atunci focusați-vă pe exercițiile de sală făcute după-amiază. Atunci organismul rezistă mai mult și mușchiul este mai pregătit pentru efort. De asemenea, o importanță majoră și de neignorat o reprezinta masajul anticelulitic. Alegeți să mergeți la un salon de remodelare corporală cel puțin o dată pe saptamană. Eu de fiecare data cand intru la cura de slabire/detoxifiere merg si fac drenaj limfatic. In doua luni scap si de cativa centrimetri in talie si de cateva kg nedorite, cu marele beneficiu de a-mi curata organismul de toxine.
     Aceste mici trucuri, urmate cu strictețe, vă vor garanta în timp greutatea dorită, indiferent de regimul alimentar pe care alegeți să-l urmați.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu