marți, 11 februarie 2014

Parfumul pe care il purtam spune multe despre noi

parfum3-288x250
     Parfumul e semnatura fiecaruia, el este elementul cheie care ne desevarseste tinuta. De multe ori, parfumul tine loc de cuvinte, el spune despre noi ceea ce nici cuvintele nu reusesc. De aceea trebuie sa ne alegem parfumul in functie de felul nostru de a fi, de firea, de personalitatea noastra. Parfumul trebuie sa ne reprezinte. E ca si cum ai purta o haina, daca nu te simti in largul tau imbracand-o, acest lucru iti da o senzatie de disconfort si starea va fi imediat perceputa de cei din jur.

     Cum ne alegem parfumul? In ultimul timp, o noua metoda castiga tot mai mult teren printre impatimitii parfumurilor, este vorba de consilierea personala. Magazinele de lux pun la dispozitia clientului un ghid care sa-l ajute in alegerea aromei potrivite, in functie de caracter si de stilul de viata. Trebuie sa cunoastem ca un parfum are 3 note: de varf, de mijloc si baza. Nota de varf este prima impresie a unui parfum dupa ce a fost aplicat pe piele si aroma dureaza 20-30 de minute de la aplicare. Nota de mijloc, sau "inima" parfumului este cea care se resimte ulterior, mai putin volatila ca prima, este cea care, de fapt, poarta mirosul real al parfumului. De aceea cand va alegeti un parfum, pulverizati intai pe piele si lasati sa treaca un timp pana il mirositi, pentru ca aroma sa poata interactiona cu ph-ul dvs. Nota de varf va poate pacali in unele cazuri si puteti gresi in alegerea parfumului. Notele de baza sunt cele care incep a se percepe dupa o ora de la aplicare, acestea sunt cele care poarta mirosul cel mai puternic, bogat si persistent al parfumului. Aceste note fac parfumul sa miroasa diferit in functie de ph-ul fiecaruia. Tot ph-ul este responsabil si cu persistenta parfumului, sunt cazuri in care interactiunea cu ph-ul schimba aroma, sau cazuri cand o evapora mai repede. De aceea trebuie ales parfumul in functie de fiecare in parte, si incercat pe piele, nu in aer, nu pe hartia-tester. O aroma care miroase minunat pe pielea cuiva, nu inseamna ca va mirosi la fel si pe pielea dvs!
      Inconstient, alegem parfumul in functie de starea de spirit din momentul respectiv si deseori se intampla ca, in cateva luni, sa nu-l mai suportam. Acesta este un motiv in plus pentru a avea grija cand dorim sa ne cumparam un parfum nou. Indicat ar fi sa alegem invers. Sa gasim motivul pentru care trecem prin acea perioada si sa cumparam un parfum care anuleaza sau echilibreaza aceasta stare. Este cunoscut faptul ca exista numeroase terapii cu parfum si ca acesta poate schimba starea de spirit a fiecaruia. De asemenea, momentul cel mai bun din zi cand alegem un parfum este dimineata, atunci simturile noastre sunt mai relaxate si mai ascutite.
      Nu este indicat sa folosim un parfum pe o perioada mai lunga de 3 luni, vom neutraliza mirosul si in loc sa ne bucuram de el, vom avea tendinta de a pune din ce in ce mai mult pe noi, devenind agresivi pentru cei din jurul nostru. Pont: schimbati-va parfumul o data la 3 luni. Daca aveti un parfum preferat si nu va puteti dezlipi de el, incercati, totusi sa-l alternati cu inca o aroma.
     Parfumurile se poarta in functie de momentul zilei, exista arome potrivite in timpul zilei si arome, mai puternice, folosite pentru seara, arome potrivite pentru o plimbare in parc si arome potrivite pentru o cina romantica. Fiecare parfum are mesajul lui si, de cele mai multe ori, se adreseaza unei tipologii anume. Daca, totusi, v-ati gasit parfumul preferat si acesta are o aroma mai greoaie, mai somptuoasa, iar dvs doriti sa-l dati dimineata, dati atunci mai putin, cu zgarcenie.

     Cum facem sa persiste mai mult un parfum? Exista si aici cateva trucuri. Japonezii sustin ca zonele care pastreaza cel mai bine aroma sunt incheieturile mainilor, sub barbie- in zona dintre clavicule, in spatele lobului urechii, si in spatele genunchilor. Doamnele poarta fusta si atunci cu fiecare miscare "picior peste picior" aroma se va raspandi in jur. Coco Chanel ne sfatuieste sa aplicam parfumul acolo unde dorim sa fim sarutate!
     Un alt truc pentru a persista aroma, pe care eu il practic cel mai des si care este la indemana oricui, presupune aplicarea cremei pe zona pe care urmeaza sa pulverizati parfumul. Crema va fi absorbita impreuna cu acesta si astfel aroma va fi sigilata in piele si va persista cu cel putin 6 ore in plus. Indicat ar fi ca si crema sa aiba aceasi aroma ca parfumul, sau cel putin sa fie o aroma neutra sau complementara.
      O atentionare buna este sa faceti diferenta intre apa de parfum, apa de toaleta, si parfum sau ulei de parfum. Concentratia de alcool si de esenta sunt trecute pe ambalaj. O concentratie de esenta intre 16-20% devine parfum, intre 8-16%, este apa de parfum, iar sub 8% este apa de toaleta. Desi mai rar pe piata, putem gasi concentratie peste 20% si atunci numim ulei de parfum. De asemenea, parfumurile se diferentiaza si in functie de ingredientele care le compun, dar si de sintetizatorul de aroma folosit: pot fi naturale si sintetice. Pont: ca sa va asigurati de calitatea unui parfum agitati sticluta si cumparati-l doar daca apar bule de aer in interior, deoarece acela va fi un parfum cu concentratie mare de ulei de parfum.
      Urmand aceste cateva sfaturi de baza, va puteti alege parfumul potrivit si nu veti regreta investitia.
    
      Cei care isi doresc un parfum bun (nu apa de parfum) la un pret si mai bun, pot sa ma contacteze. Vor fi placuti surprinsi! Ofer si consiliere dar si posibilitatea achizitionarii unui parfum de lux, intr-un ambalaj inedit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu