marți, 11 februarie 2014

Orele de functionare ale organelor noastre

     Asa cum noi, ca intreg, avem nevoie sa dormim pentru a ne incarca bateriile, asa si organele noastre interne au orele lor de odihna si orele lor de activitate. Indicat este sa nu suprasolicitam stomacul sau ficatul atunci cand acestea sunt in orele lor de refacere, sa fim sinceri, nici noua nu ne place sa fim treziti in mijlocul noptii si pusi sa spalam vasele sau sa batem covoarele!
Johanna Paungger si Thomas Poppe, în cartea “Aus eigener kraft”(Propia putere), sustin ca fiecare organ are 2 ore pe zi de activitate intensa. Cunoscand si mai ales respectand bioritmul organelor interne, ne vom putea bucura de o sanatate mai buna, o viata mai lunga si mai trainica, dar mai ales vom putea ameliora starea unui organ deja afectat de boala. Dar sa nu mai lungim vorba si sa vedem care sunt organele si orele intre care acestea isi desfasoara activitatea mai intens.
 7:00 - 9:00 Stomacul.  Este ora de trezire, trebuie sa ne trezim in liniste, fara graba si sa ne acordam cateva minute de relaxare. Este momentul in care stomacul nostru functioneaza la capacitate maxima, deci trebuie sa luam micul dejun incet. Acum putem manca oricat si orice dorim. Sfatul meu: beti un pahar cu apa inainte de masa, va ajuta digestia si va va intari imunitatea.
9:00 - 11:00 Splina si pancreasul. In acest interval stomacul se odihneste si nu este recomandat sa mancam alimente greu digerabile si nici prea multe dulciuri pentru a nu forta functia pancreasului, acesta fiind cel care controleaza nivelul glicemiei. Splina, "cimitirul trombocitelor",  joaca un rol important si in mentinerea imunitatii organismului, de aceea daca nu functioneaza corect poate perturba nivelul trombocitelor din sange.
11:00 - 13:00 Inima. In aceasta perioada inima functioneaza la capacitate maxima si nu se recomanda mese copioase care presupun un consum suplimentar de energie  deoarece acesta va fi luat din energia necesara inimii pentru a-si desfasura activitatea. Incepand cu ora 11:00, stresul sau orice alta stare de nervozitate aparuta, trebuie atenuata pentru, cel putin, urmatoarele 4 ore, astfel inima va fi fortata in plus.

13:00 - 15:00 Intestinul subtire. Cum spuneam si mai sus, stresul trebuie evitat in aceasta perioada deoarece va deregla activitatrea intestinului subtire, acesta fiind in stransa legatura cu sistemul nervos vegetativ. Trebuie avut in vedere si ca dupa ora 13:00 randamentul organismului scade, mai ales daca ati avut o masa copioasa de pranz.
15:00 - 17:00 Vezica urinara. Este timpul sa beti multe lichide si ceaiuri diuretice, deoarece vezica va functiona la capacitate maxima in aceasta perioada si va ajuta la detoxifierea mult mai rapida a organismului.
17:00 - 19:00 Rinichii. Five o'clock sau timpul ceaiului, ar spune englezii si au dreptate! In acest interval rinichii vor filtra si vor curata sangele mult mai repede, iar noi putem ajuta la propria detoxifiere a organismului band foarte multe lichide. Pentru un succes garantat, puteti alege sa beti ceaiul in timp ce beneficiati de un masaj de relaxare. Dupa ora 19:00, consumul de lichide ar trebui redus.
19:00 - 21:00 Circulatia sanguina. Intre aceste doua ore circulatia sangelui este mai rapida, oxigenarea celulara este mai buna si prin urmare, aveti energie mai multa. Nu incercati sa adormiti acum, nu veti reusi decat sa va enervati.
21:00 - 23:00 Incarcarea cu energie. In aceasta perioada va simtiti confortabil in corpul dvs si veti simtiti nevoia de a face "ceva", de a iesi in oras, de a participa la discutii sau de a va plimba. Daca in aceasta perioada simtiti frig sau nevoia de a va incalzi, este un semnal ca undeva, in interior, aveti un dezechilibru fizic sau emotional.
23:00 - 01:00 Vezica biliara. Daca veti manca gras si cu prajeli la ceas de seara, veti impiedica bila sa functioneze corect si nu veti avea un somn linistit. Cei care se trezesc des in acest interval ar trebui sa-si puna un semn de intrebare in ceea ce priveste sanatatea bilei lor. Mergeti la somn zambitori si fara nervi.
01:00 - 03:00 Ficatul. Chiar daca este unic printre organele corpului omenesc prin capacitatea sa rapida de regenerare, nu ne putem culca pe o ureche. Un ficat obosit se va imbolnavi in timp. Trebuie sa tinem cont de tot ceea ce consumam, deoarece totul va trece prin ficat, el este ca o bucatarie a corpului. Cel mai recomandat ar fi ca intre aceste ore sa dormiti deja, va fi cel mai bun ajutor care il dati ficatului, iar cei care lucreaza noaptea ar trebui sa se gandeasca de 2 ori inainte sa mearga la servici; ficatul acestora este cel mai expus imbolnavirii.
03:00 - 05:00 Plamanii. Intre aceste ore plamanii functioneaza la capacitate maxima si tot acum cei care lucreaza in mediu toxic sau fumeaza pot avea accese de tuse. Acesta este si motivul pentru care, fumatorii scuipa dimineata substantele nocive acumulate in plamani. Plamanii se curata acum si nu este deloc indicat sa fumati in aceasta perioada. Sfatul meu: aerisiti camera inainte sa va culcati si, pentru un aer sanatos, dormiti cu bulgari netratati de sare in camera (eu dorm cu ei sub noptiera). Va mai spun ca exista saline de suprafata chiar in Bucuresti, puteti merge seara macar o ora sa respirati aerul sanatos si incarcat de aerosoli, veti dormi mai bine si va vezi curata si plamanii - aviz fumatorilor inraiti)
05:00 - 07:00 Intestinul gros. Acum intestinul gros, responsabil de calitatea digestiei, munceste cel mai mult. Un mic dejun bogat in fibre, lactate si fructe va asigura o digestie corecta. Scaunul subtire va indica intotdeauna probleme de digestie, iar costipatia ridica problema toxicitatii organismului. Sfatul meu: taratele de ovaz si de psyllium sunt indicate atat pentru curatarea colonului cat si pentru asigurarea unei bune digestii. Mancati de dimineata lapte sau iaurt cu cateva linguri de astfel de fulgi, mai ales cei care sariti peste micul dejun, si va garantez ca veti avea o digestie mult mai rapida si astfel veti si slabi vrand, nevrand. Taratele indicate sunt doar cele de la Plafar si nu cele de prin supermarketuri.
     Cunoscand aceste detalii va puteti imbunatati stilul de viata si puteti sa va controlati mai in amanunt corpul. O importanta si o atentie deosebita trebuie sa-i oferiti mintii. Aceasta poate fi cel mai bun prieten, insa poate deveni si cel mai mare dusman. Ganditi pozitiv, ganditi frumos, ganditi curat, ganditi ca sunteti propriul stapan si constientizati ca fiecare gand se va reflecta in viata dvs si se va materializa in actiunile ulterioare. Sentimentele negative, ura, ranchiuna, invidia, sunt responsabile de imbolnavirea organelor. Astfel, dvs alegeti ce doriti sa deveniti! Tineti cont ca fericirea, linistea si buna dispozitie sunt stari de care va puteti bucura continuu, trebuie doar sa vreti asta! Ganditi pozitiv!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu