marți, 11 februarie 2014

Pe scurt despre Feng Shui

1331633076-900x900
În ultimul timp auzim din ce în ce mai des folosindu-se termenul Feng Shui, însă, de cele mai multe ori, termenul este folosit fie în sens peiorativ, fie pentru a vinde niște obiecte de artizanat la o tarabă în colț de stradă. Total greșit! Feng Shui-ul (vânt și apă) este o știință veche de 6000 de ani, cu rădăcini în China, care studiază energiile din natură și influența acestora asupra noastră; multe din principiile Feng Shui întâlnindu-se chiar și în tradiția poporului roman.

     Fiecare spațiu are propriile sale energii care pot fi pozitive sau negative, astfel prin obiectele cu care îl decorăm putem amplifica sau anula aceste energii. Însă nu este indicat să facem asta fără a consulta în prealabil un maestru Feng Shui. Nu orice pisicuță care își mișcă insistent lăbuța și nu orice fântână curgătoare vor atrage binele asupra noastră. Aceste simboluri puse la întâmplare în locuința noastră pot fi de-a dreptul malefice. În plus, Feng Shui-ul nu presupune folosirea unor obiecte specifice, "fengshuiste" ca remedii pentru armonizarea energiilor dintr-un spațiu, ci presupune folosirea celor 5 elemente (metal, lemn, pământ, apă, foc), astfel încât orice obiect fabricat din unul din aceste elemente poate deveni remediu Feng Shui.
     Culorile, așezarea patului, a biroului, poziționarea oglinzii, toate acestea pot deveni remediu Feng Shui. Când alegem să ne îmbogățim spațiul cu un articol Feng Shui, fie apelam la un adevarat maestru, fie renunțăm pentru a nu amplifica inconștient o energie negativă deja existentă. Doar o persoană acreditată poate măsura- cu aparate specifice- si poate calcula aceste energii. Nu există o hartă prestabilită a energiilor, o hartă care desemnează colțul dragostei sau al carierei și asta din simplul fapt că fiecare spațiu are propria poziționare geografică și propria istorie (anul în care a fost dat în folosință spațiul contează în măsurătorile Feng Shui).
     Dacă vă simțiți obosiți, extenuați, dacă problemele financiare sau cele de sănătate nu contenesc să apară, dacă sunteți în pragul unui divorț sau nu reușiți să atingeți apogeul în carieră, opriți-vă! Luați un loc și reflectați! Poate nu este vina dumneavoastra, ci a energiilor care vă înconjoară. Astfel, să nu vă mirați dacă doctorul Feng Shui pe care îl solicitați să vă vindece locuința vă va sugera să schimbați livingul cu dormitorul sau să schimbați draperiile existente cu unele rosii. Câteodată sunt necesare modificări masive în căminul dvs! 
     Din păcate prețul unei consultații de specialitate cu un practicant al Feng Shui-ului este destul de piperat, însa există câteva sfaturi de urmat care pot îmbunătăți viața dvs, chiar și în lipsa unui specialist.

     Să începem cu dormitorul, acesta este cel mai important spațiu din casă din motive lesne de înțeles: este spațiul în care dormim și ne refacem rezervele energetice. Patul trebuie să fie confortabil și așezat astfel încât dvs să nu stați cu picioarele înspre ușă (pozitia mortului), deoarece energia chi (qi) - care este energia vitală- se va scurge spre ieșire. Obiectele ascuțite, colțurile ar fi bine să nu fie îndreptate către pat- acestea vor tăia energia chi. Oglinzile nu au ce căuta în dormitor, dacă însă există și vă este imposibil să le scoateți afară, acoperiți-le pe timpul nopții pentru ca acestea să nu împiedice, prin reflectare, schimbul de energie. Este interzis să aveți televizor sau orice aparat electronic în camera în care dormiți. Dacă aveți obiceiul de a dormi cu aparatul pornit, să nu vă întrebați de ce vă treziți dimineața lipsiți de energie sau cu o dispoziție proastă. Persoanele care își caută partener ar putea încerca să echilibreze obiectele de pe ambele noptiere, astfel ca ce există în stânga, să existe și pe noptiera din dreapta. Un alt sfat ce vine din această zonă este legat de tablouri: nu este indicat ca în dormitor să împodobiți cu peisaje de luptă, dezolante sau acvatice.
     Încercați pe cât posibil să aruncați lucrurile vechi, fără valoare, pe care oricum nu le mai folosiți,  lăsați livingul și holul cât mai libere și aerisite. Ornați casa cu flori în ghiveci și evitați florile în apă care emană energie negativa pentru că se îndreptă lent către moarte.
     Portretele de familie, pozele de grup își au locul doar în living sau în birou. Biroul propriu-zis este ideal a fi așezat cu fața spre ușă, astfel ca dvs să vedeți cine intră fără a vă întoarce capul. Oglinzile trebuie sa reflecte doar obiecte încărcate cu energie pozitiva, de exemplu un ghiveci cu flori. Ușa de la baie încercați pe cât posibil să o țineți închisă, la fel și capacul toaletei. Robinetul trebuie întotdeauna închis bine, orice defecțiune care implică o scurgere continuă de apa trebuie imediat remediată, deoarece implică și o scurgere continuă de energie.
     Bucătăria are un rol important în viața noastră. Nu așezați aragazul, element de foc, lângă mașina de spălat, element de apă sau lânga frigider. Important este ca aragazul, inima bucătăriei, să stea în mijloc sau orientat astfel încât dvs să puteți privi spre ușă în timp ce gătiți.
     Chiar și în lipsa unui calcul riguros al energiilor din propria locuință, dvs puteți instaura o armonie a obiectelor și un echilibru al culorilor, însă, indicat ar fi fără a vă juca cu elementele de tip Feng Shui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu