vineri, 7 martie 2014

Cum se despart barbatii



Ups...iar mi-a picat insomnia pe voi! Dar stiu ca nu o sa va suparati, ci o sa va amuzati!


     Domnii mei, sunteti atat de pretentiosi, atat de infatuati si atat de egoisti ca nu va puteti da seama cand intreceti limitele. Voi, dragilor, sunteti niste inadaptati sentimental, sunteti niste masculi in calduri, care nu au capacitatea intelectuala de a intelege o femeie. Voi nici nu stiti sa visati la femeia ideala, dar cand va saturati de partenera ii spuneti cu nonsalanta “imi pare rau, nu esti ceea ce cautam!” Pai voi habar nu aveti ce cautati, dar va folositi de asta ca alta scuza nu ati fost capabili sa inventati! 

     Daca gasiti o femeie cu care sa va distrati, va dati seama ca nu e si gospodina, prin urmare nu e femeia ideala pentru voi! Daca, din contra, gasiti o femeie de casa, nu va place ca nu stie sa o suga cum trebuie! Pe cealalta parte, daca e prea buna la pat, afli ca si prietenii tai sunt de aceasi parere! Daca iti face surprize, te asteapta cu lumari si sampanie, atunci e prea romantica si nu e genul tau. Daca injura- nu-ti place, daca nu injura- e momaie! Daca nu te inseala, zici ca e inebunita dupa tine si nu-i mai dai atentie! Daca iti spune ca te iubeste, te sperii! Daca nu iti spune, are pe altul! Daca va place totul la ea, nici nu conteaza asta atata timp cat nu asculta aceasi muzica ca si voi si lista ar putea continua...

     Bun! Acestea fiind spuse sa ne limitam atentia pe momentul despartirii. De ce va despartiti nu comentez ca vorba aia, fiecare cu pasarica lui! Dar ce fac domnii nostri cand se satura de iubita? Pai unii sunt cavaleri si isi invita viitoarea fosta iubita la o cina in oras. Acolo, in acel cadru minunat, cand tu te bucuri de moment, ei isi arunca bomba: "stii, tin mult la tine, dar...intre noi ceva nu mai merge!" A dat bomba, te-a intoxicat si nici nu are rost sa-l intrebi ce-i acel "ceva" care nu merge, e de ajuns sa te lingi pe degete si sa-l lasi sa plateasca nota! Unii, mai incapabil sa rosteasca fraza cu "ceva-ul" care nu merge si speriati tare de polologhia de dupa si de lacrimile tale de crocodil, nu mai raspund la telefon cu zilele, pana, fie ti se tocesc tie degetele de format numarul lui, fie il dai dracu printr-un sms. Altii, mai indecisi, iti aduc floricele si prajiturele, si-si cer iertare de mama focului ca nu au mai mult timp sa stea cu tine. Astia-s periculosi rau, ca te tin la cald... pana te racesti singura! Unii, si astia sunt la fel de periculosi, dau vina pe tine. Ba ca nu mai esti ca la inceput, ba ca nu stiu cand ai gresit, ba ca ti-ai schimbat culoarea parului, ba mai mult devin si brusc gelosi si cauta nod in papura orice ai face. Certuri, texte, nebunii, pana zic gata: "cu tine nu se mai poate, eu am incercat!" Poti sa promiti tu marea cu sarea si sa-i juri ca te vei schimba, el nu mai are, vezi dom'le, incredere in tine! Astia te lasa in adanci depresii! Unii sunt atat de nesimtiti incat nu se sinchisesc nici macar sa termine cu tine pana sa se sufoce in alta. Ii doare fix la basca de relatia voastra. Isi lasa ostentativ telefonul pe masa, poate totusi vei citi si tu mesajele de la cealalta si il dai afara, scapandu-l astfel de alte explicatii, pe care, oricum ii era imposibil sa le dea. Mai sunt si mitocanii! Astia se despart cu tipete, strigate, injuraturi, spart de geamuri, aruncat de telefoane si altele de genul! Aaa, era sa uit, mai sunt si unii care se despart plangand. Ei pun punct si tot ei plang in hohote. Astia dramatizeaza mai ceva ca in telenovele si au texte de-ti vine sa-ti tai venele, nu alta: "nu te merit! esti prea buna pentru mine! nu e vina ta, eu sunt un dobitoc". Astia te traumatizeaza! Dar de ce plang, nici pana in ziua de azi n-am reusit sa aflu!
     Daca mai stiti si alte specimene, tare m-as bucura sa le facem o disectie aici!

     Dar sa nu credeti, dragilor barbati, ca am ceva cu voi! Nici pe departe! Eu va marturisesc cu mana pe inima ca noi, femeile, va intrecem la capitolul asta. Noi avem un intreg scenariu de despartie si oricare ar fi cauza, tot voi rezultati cei vinovati!
     

3 comentarii:

  1. Pentru felul in care nu stiti niciodata ce vreti si pentru darzenia cu care negati intotdeauna asta.

    Pentru pasiunea cu care urmati, simultan, vise intrutotul contradictorii.

    Pentru ca nu faceti niciodata diferenta intre ce e frumos, ce e bine si ce e adevarat.

    Pentru ca gasiti intotdeauna ceva pentru care ati suferit, desi n-a meritat.

    Pentru ca, desi traiti pentru a pastra aparentele, puteti plange in public atunci cand sunteti indragostite.

    Pentru ca puteti obosi fara sa faceti nimic.

    Pentru ca va puteti mira de mai multe ori in fata aceluiasi lucru.

    Pentru ca vreti luna de pe cer, dar va bucurati in egala masura cand primiti o pereche de cercei.

    Pentru ca puteti nega tot ce nu va convine, chiar si timpul.

    Pentru ca nu lasati linistea sa ne intristeze.

    Pentru umorul involuntar cu care n-aveti umor.

    Pentru gratia desavarsita cu care sunteti cinice.

    Pentru ca nu recunoasteti niciodata ca va uitati la filme porno, mai ales daca de-adevaratelea nu va uitati.

    Pentru ca aveti, uneori, obsesia pentru grosime a lui Brancusi.

    Pentru ca puteti citi oricat de mult si sa intelegeti doar cat va convine.

    Pentru ca nu puteti spune niciodata "adio" – asa incat ori plecati fara niciun cuvant, ori ne ramaneti alaturi pentru totdeauna.

    Pentru felul in care va construiti o intreaga lume pe intelesul vostru, o lume in care puteti introduce oameni, continente, planete, galaxii, dumnezei si diavoli, dar in care nu incape niciodata propriul vostru pat.

    Pentru felul in care simtiti nevoia sa va machiati, sa va inzorzonati si accesorizati, sa va imbracati dupa mode si sa faceti cure de slabire si sa va puneti silicoane, crezand ca astfel va faceti mai frumoase – fara sa va dati seama ca, de fapt, in felul asta faceti intreaga lume mai vesela si mai colorata.

    Si, desigur, pentru felul in care lucrurile care sunt cu adevarat frumoase in voi nu ies niciodata pe de-a-ntregul la lumina.

    Pentru ca, necontaminate de ideea de sportivitate, aveti puterea de a schimba regulile in timpul jocului. Cea mai mare dintre puteri.

    Pentru stangacia adorabila cu care ne supravietuiti.

    Sa stii ca sunt un pacifist, respect femeile et caetera :)
    Si mi-am amintit acum de Minulescu si de Cantecul nebunului..

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunat scris! Multumesc pentru impartasire! :)
    Si pentru ca nu m-am putut abtine sa nu recitesc , il postez aici, spre deliciul cititorului.
    "Ei sunt cuminţi...
    Eu sunt nebun...
    Dar cum Eu sunt ce-am fost mereu -
    Poate că cel cuminte-s Eu -
    Deşi de câte ori le-o spun,
    Eu pentru Ei... sunt tot nebun...

    Eu mă urăsc că nu-s ca Ei...
    Eu îi iubesc că nu-s ca Mine...
    Ei beau
    Şi mint fără ruşine -
    Şi-n ochii prietenilor mei
    Trec drept nebun... că nu-s ca Ei...
    Lor nu le place-amanta Mea...
    Mie nu-mi place-amanta Lor...
    Ei văd cu ochii tuturor
    Femeia...
    Eu n-o pot vedea
    Decât cu-ai mei -
    Amanata Mea...

    Dar cum din Ei toţi numai Eu
    Nu sunt ca Ei,
    Am să mă duc
    De voia mea la balamuc -
    Şi fiindcă nu-mi va părea rău,
    Cumintele voi fï tot Eu!..."

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, sunt cu foarte mult tâlc aceste stihuri.. :)
    O primăvară frumoasă..

    RăspundețiȘtergere